Multi dintre voi, va doriti un server, fie el de Role-Play, Stunt, Trucking, DM, etc.
Va voi arata cativa pasi.
DE RETINUT: Tutorialul e facut 100% de mine.
1. Resursele
Daca vreti sa incepeti un Server, nu va imaginati ca o sa aveti playeri daca il tineti deschis cu Computer-ul personal. Aveti nevoie de o firma de host buna, ce ofera o calitate, viteza, sloturi la un pret bun.Mereu serverele 24/24 vor fi mult mai bune decat cele deschise temporar.
Care ar fi avantajele cu firma de host?: 1.Viteza: Cu viteza de 100mbps cablu, server-ul nu are de obicei lag.
2.GAMECP: Aveti un meniu cu FTP, butoane de Restart/Stop, dar si de unde poti face plata.
3.Activitatea: Serverul va fi deschis mereu, de obicei, o luna, depinde de plata. 1 plata = o luna.
2. Scriptingul
Aici e partea cea mai importanta dintre toate. Script-ul.
Multi dintre voi, va doriti un Server de Role-Play, ei bine, eu va pot da doar sfaturi, deoarece eu nu prea am jucat pe GF/RPG.
1.Incercati sa nu faceti acel tutorial stupid, nefolositor, si de neinteles la inceputul inregistrarii.
2.Fiti diferiti, incercati sa aveti mereu ceva ce nu au altii.
3.Nu puneti preturi mari la vehicule/telefoane/case/etc. Va face ca server-ul sa creeze dependenta de efort, si asta va pare voua bine, dar cei dependenti de viata la PC pot avea probleme grave de sanatate( cele mai urate: ficatul si ochii )
Ca idei de scripturi, nu va pot da, deoarece aveti peste 1000 de modele romanesti.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Acum, sa trecem la cu totul altceva. Categoria STUNT, defapt, ce va voi explica eu, e mai mult FUN.
Ce inseamna Fun Mode? Inseamna : Stunt, DM, Drift, Race, Kart, Parkour, BaseJump, FreeRoam si ShowDown(duel)
Mai intai, niste sfaturi:
1. Incercati sa folositi niste culori ce dau bine la ochi, nici prea strident, dar nici prea "mort".
2. Faceti niste mesaje de conectare frumoase, colorate, si care explica 20% din ce faci pe server.
3. Faceti o mapa de Spawn, ar face bine la originalitate.
4. Faceti dialog-uri uzuale pe serverele de Stunt: Help(Arata meniul cu ajutor: Comenzi, credite, contact)
Cmds: iti arata un meniu cu toate comenzile existente pe Server.
Credits: iti arata meniul cu cei ce au contribuit la construirea serverului.
Contact: iti arata meniul pentru contactarea proprietarilor/adminilor sau cei ce se ocupa de Server.
Alte sfaturi, ar fi sa aveti destule Sisteme:
Stunt
Drift
Race
Parkour
BaseJump
Kart racing
Death-Match
Team Death-match
Sistem de Administrare
Sistem /Stats
Sistem /Trade
Sistem cu Admin ( cel putin 3 nivele )
Sistem cu V.I.P ( cel putin 3 nivele )
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Acum, sa va zic: Aveti nevoie de scripturi avansate, pentru a se putea distra playerii.
CEVA mai important, ar fi mapele, nu le faceti anoste, faceti-le pe placul jucatorilor, distractive, grele, incitante.
3. Forum
Pentru a putea avea o comunitate, aveti nevoie de un Forum cat de cat cu un design frumos, cu categorii:
Administrare
Reclamatii
Cereri Level
Sugestii
Raporturi buguri
Atat ar fi necesar, dar va puteti inspira de pe multe forumuri.
M-am chinuit o tzara la Tutorial, sper sa va ajute pe multi, am incercat sa fiu cat de cat explicit.